KÓKUSZ OLAJ ÉS A FOGYÁS

Gondoltad volna, hogy lehetséges a fogyás egy olyan anyag segítségével, amely 92%-ban tartalmaz telített zsírsavakat? A kókuszolajjal ez valóban lehetséges: de hogyan?

kokuszolaj

A kókuszolaj típusai

A kókuszolajnak három típusát különítjük el az elkészítési módjuk szerint. Hidegen sajtoltnak nevezzük azt a változatot, mely nem esett át az úgynevezett RDB folyamaton (tehát nem finomították, színtelenítették és szagtalanították), így megőrizte a kókusz kellemes illatát és ízét is. (Ennek az oka, hogy laurinsavat sem távolították el belőle.) Ezenkívül ezt a változatot nem is hidrogenizálták és hőkezelésen sem esett át. Azt a fajtát, melyet már hőkezeltek szűz kókuszolajnak nevezzük. Ez a típus színe sokkal áttetszőbb, viszont kevésbé aromás. E két típust préseléssel állítják elő: az olajat 55 Celsius-fokon nyerik ki a kókuszhúsból. Van azonban még egy harmadik típus is, az úgynevezett finomított kókuszolaj, melyet a szűz kókuszolajból állítanak elő finomítással, színtelenítéssel és szagtalanítással. Ez a változat már nem rendelkezik a kókusz jellegzetes aromájával, így kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez, mert semmilyen plusz ízt vagy illatot nem ad az ételhez. Azt fontos tudni, hogy mindhárom verzióval látványos fogyást érhetünk el.

Hogyan fogyhatunk a kókuszolaj segítségével?

A kókuszolaj abban különbözik a többi étolajtól, hogy míg azok zsírsavai hosszúláncú szénatomokból állnak, a kókuszolaj zsírsavai közepes hosszúságú szénláncokból épülnek fel. Ez azért nagyon jó, mert a szervezet sokkal könnyebben emészti meg őket, ugyanakkor közvetlenül a bélből szívódnak fel, így nem zsírrá, hanem energiává alakulnak: tehát nem hízunk tőle, hanem csak a teljesítőképességünk nő meg. Másrészt ezek a zsírsavak a pajzsmirigy működését is fokozzák, ami hozzájárul ahhoz, hogy a zsírpárnák egyszerűen leolvadjanak rólunk, hiszen a fokozott pajzsmirigy-működésnek köszönhetően anyagcserénk felgyorsul. Azt is fontos tudni, hogy egy gramm kókuszzsírban körülbelül tized annyi kalória van, mint más olajokban, így bármilyen ételben használjuk, sokkal kevesebb kalóriát fog tartalmazni az adott fogás.

A kókuszolaj tehát az egyetlen olyan zsír, mely képes előidézni a testsúlycsökkenést. Nekünk pedig nem kell életmódot változtatnunk, intenzív mozgást végezni vagy önsanyargató diétákhoz folyamodni!.

Termékek fogyókúrázóknak

LIPO+ lapos hasgyógynövény koncentrátum 500ml

LIPO+ lapos has gyógynövény koncentrátum 500ml

Hasra hízol? Puffadsz? Szabd át a legkényesebb testrészt! Azoknak fejlesztették, akiknek kritikus terület a has és a csípő!

Ár: 4690 Ft
Megnézem
Újdonság

Natur Tanya Chilizsírégető tabletta 30 db (ÚJ összetétel)

Natur Tanya Chili zsírégető tabletta 30 db (ÚJ összetétel)

Bélmikrobiom támogató testsúlycsökkentő fogyókúrázóknak, tablettánként 15 db chili paprika hatóanyagaival.

Ár: 5995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!